Voditelj obrade

Transforma d.o.o.

Ulica grada Vukovara 240, 10 000 Zagreb

OIB: 65948695553

Kontakt za zaštitu podataka – e-mail: info@transforma.hr

Transforma d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka, a Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s načelima Uredbe o zaštiti podataka Europske unije 2016/679.

Ova izjava odnosi se na zaštitu podataka i korištenje kolačića na web stranici: https://transforma.hr/

Izjava o zaštiti podataka primjenjuje se od datuma objave, o značajnim promjenama u ovoj izjavi informirati ćemo Vas na početnoj stranici naše web stranice.

Prikupljamo samo podatke koji su nužni da bi ostvarili svrhu obrade, te Vaše podatke na primjeren način štitimo od zloupotrebe i gubitka.

Ovim putem Vas obavještavamo:

Koje podatke i kako prikupljamo te u koju svrhu, koje nam je pravno uporište i koliko prikupljene podatke čuvamo?

1. Prilikom pristupanja i korištenja mrežne stranice automatski prikupljamo: IP adresu s koje ste pristupili, adresu mrežne stranice s koje ste došli, vrijeme i trajanje pristupa, koje ste stranice na našem portalu otvorili i koji preglednik koristite, te kolačiće.

Ove podatke koristimo:

 • U svrhu analize korištenja mrežne stranice što nam omogućuje njezino poboljšavanje i osiguravanje Vašeg ispravnog korištenja.
  • Pravni temelj obrade je legitimni interes voditelja obrade.
  • Ako ste prihvatili postavljanje kolačića na Vaše računalo, koristimo i Vaše kolačiće, što nam omogućava da prepoznamo Vaše računalo.
  • Postavljanje kolačića i obradu možete uvijek ograničiti, a ovdje možete vidjeti na koji način.
  • Ove podatke dijelimo s pružateljem usluga Google i koristimo uslugu Google Analytics. Podaci se nalaze u SAD-u.
  • Podaci se čuvaju dvije godine, a brisanjem kolačića više Vas pomoću ovih podataka ne možemo identificirati.
 • U svrhu zaštite mrežne stranice i rješavanja problema u radu stranice.
  • Pravni temelj obrade je legitimni interes voditelja obrade.
  • Ove podatke dijelimo s pružateljem IT usluga hostinga i održavanja stranice.
  • Podaci se čuvaju u zapisima servera dvije godine.

2. Prilikom slanja upita korištenjem mrežnog obrasca na stranici izravno od Vas prikupljamo: ime, adresu elektroničke pošte i sadržaj upita.

Ove podatke koristimo:

 • U svrhu pružanja informacije i komunikaciju vezanu uz Vaš upit.
  • Pravni temelj obrade je legitimni interes voditelja obrade.
  • Podaci se čuvaju dvije godine.

Vaš upit se može odnositi na pružanje usluga Transforme za koje su nam potrebni dodatni podaci. U takvom slučaju obavijest ćemo Vas o zaštiti podataka vezano uz potrebne obrade za pružanje takve usluge.

3. Prilikom prijave za primanje email obavijesti izravno od Vas prikupljamo adresu elektroničke pošte.

Ove podatke koristimo:

 • U svrhu pružanja informacija i komunikaciju vezanu uz Vaš upit.
  • Pravni temelj obrade je privola koju dajete kod prijave i možete je u svakom trenutku povući.
  • Ove podatke dijelimo s pružateljem usluga MailChimp i podaci se nalaze u SAD-u.
  • Podaci se čuvaju do povlačenja privole.
 • U svrhu ciljanog oglašavanja, kako bismo Vam na temelju analize vaših interesa isporučili oglase koji Vas zanimaju
  • Pravni temelj obrade je privola.
  • Ove podatke dijelimo s pružateljem usluga ciljanog oglašavanja
  • Kolačiće postavljamo ako ste nam dali privolu, a ukoliko ih obrišete,  više ih ne koristimo za ovu obradu
  • Podaci se čuvaju dok ih Vi ne obrišete u svojem pregledniku ili 13 mjeseci od postavljanja

Korištenje kolačića i tehnologija za praćenje

mrežni kolačići (eng. cookies)

Na našim mrežnim stranicama koristimo kolačiće i tehnologije za praćenje kako bismo omogućili ispravan rad stranice i jednostavnije korištenje, analizirali korištenje i ponašanje stranice, te Vam prikazali oglase koji Vas zanimaju.

Što su kolačići?

Kolačići su male datoteke koje postavljamo u Vaš preglednik prilikom posjete stranice i omogućavaju nam da Vas prepoznamo prilikom ponovne posjete stranice. Sadrže male količine podataka i ne sadrže osobne podatke koje upisujete prilikom korištenja usluga na stranici.

Kolačići koji se pohranjuju mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama), odnosno trajni, koji na računalu posjetitelja ostaju pohranjeni i nakon posjeta.

Kolačići trećih strana

Analitički

Pružatelj usluge: Google Analytics

Pravila privatnosti možete pronaći na poveznici https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Ograničiti obradu možete na poveznici https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Ciljano oglašavanje trećih strana

Pružatelj usluge: Google Adwords

Pravila privatnosti možete pronaći na poveznici https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Ograničiti obradu možete na poveznici https://adssettings.google.com/authenticated?hl=hr

Brisanje i blokiranje kolačića

Prilikom posjete naše stranice tražimo Vaše dopuštenje za postavljanje kolačića, a ako ne prihvatite postavljanje kolačića, postavit ćemo samo one kolačiće koji su nužni za ispravan rad stranice.

Ukoliko ne želite ili niste suglasni s njihovom uporabom, kolačiće možete izbrisati ili možete u cijelosti blokirati korištenje kolačića u Vašem pregledniku.

Upute za Vaš preglednik možete naći na poveznicama:

Upute o načinu isključivanja kolačića za različite usluge možete pronaći na poveznicama:

Ako obrišete ili onemogućite korištenje kolačića, ne možemo Vam omogućiti ispravno funkcioniranje nekih dijelova mrežnih stranica i postupaka za koje su kolačići potrebni.

Kako štitimo vaše podatke?

Transforma d.o.o. poduzela je i kontinuirano implementira odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere s ciljem zaštite prikupljenih osobnih podataka i sprječavanja neovlaštenog pristupa osobnim podacima ili njihovog gubitka.

Podaci koje upišete na mrežnoj stranici zaštićeni su tijekom prijenosa sigurnim HTTPS protokolom, s primjerenom razinom enkripcije.

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa i uporabe.

Pristup podacima imaju samo ovlaštene osobe Transforme d.o.o. i pružatelja usluga.

Sve osobe koje imaju pristup osobnim podacima ugovorno su obvezane na čuvanje povjerljivosti podataka i primjerenu zaštitu.

Kome prenosimo Vaše podatke i u koju svrhu?

Transforma d.o.o. ne distribuira, iznajmljuje ili na bilo koji drugi način ne dijeli Vaše podatke s trećim stranama, osim u svrhu obrada kako je navedeno u Izjavi o zaštiti podataka.

Podaci se prenose pružateljima IT usluga i usluga analize posjećenosti i korištenja mrežne stranice.

Prijenos osobnih podataka pružatelju usluge slanja obavijesti Mailchimp u SAD-u, provodi se samo uz Vašu privolu koju ste dali prilikom predbilježbe za primanje obavijesti.

Podaci koje prenosimo samo su oni koji su nužni za pružanje usluge treće strane koja je ugovorom obvezana da ih koristi samo u svrhu navedenu u Ugovoru.

Koja su Vaša prava i kako ih možete ostvariti?

Imate pravo od Transforme d.o.o. zatražiti pristup osobnim podacima, ispravak ili brisanje osobnih podataka, ograničavanje obrade Vaših podataka, kao i pravo na ulaganje prigovora na obradu.

Za obrade koje se temelje na pravnoj osnovi privole, privolu možete povući u svako doba, u cijelosti ili djelomično. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade osobnih podataka do trenutka povlačenja privole.

U slučaju zahtjeva za brisanjem podataka obavijest ćemo Vas postoji li obveza čuvanja podataka, te koje podatke nismo u mogućnosti obrisati prije roka za čuvanje koji je određen temeljem pravne osnove za obradu.

Sva prava koja proizlaze iz Uredbe možete ostvariti telefonskim pozivom na broj +385 98 858 176 ili slanjem zahtjeva za ostvarivanje prava na adresu elektroničke pošte (e-pošte): info@transforma.hr.

Privolu za primanje obavijesti putem elektroničke pošte možete povući i putem poveznice koju Vam šaljemo u svakoj elektroničkoj pošti (e-pošti).

Transforma d.o.o. na zahtjev ispitanika odgovara u roku od trideset dana od zaprimanja zahtjeva, a rok se, ovisno o složenosti zahtjeva, može produljiti za dodatnih šezdeset dana.

Ako nismo u mogućnosti potvrditi da ste Vi vlasnik osobnih podataka na koje se Vaš zahtjev odnosi, Vaš zahtjev nećemo biti u mogućnosti ispuniti.

Također, ispitanici imaju pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka, ako smatraju da je došlo do povrede njihovih prava.

Želite li dodatne informacije vezane uz zaštitu podataka, uvijek nam se možete obratiti na objavljene kontakte voditelja obrade.

Datum obave 2.11.2019.