Što je coaching?

Coaching je razvojna metoda namijenjena olakšavanju osobne transformacije pojedinaca u segmentima života i rada koji je ocijenjen kao područje njihovog razvoja.

Točnije… „Coaching je profesionalni, povjerljivi odnos između dvoje ljudi, temeljen na otvorenosti, iskrenosti i integritetu, s namjerom da pomogne klijentima u nastojanju da žive kongruentan i ispunjujući život, koji počiva na njihovim vrijednostima, ciljevima i ishodima.“ (John Overdurf & Julie Silverthorn)

Korištenjem integralnog pristupa, uzimajući u obzir cjelovitu ličnost i dugoročnu perspektivu kroz rad na aktualnim problemskim situacijama klijent rješava trenutne probleme, ostvaruje kratkoročne ishode i mijenja svoje funkcioniranje na različitim razvojnim razinama.

Dajući klijentu strukturu, podršku i feedback, coaching koristi procese osobnog istraživanja i osvještavanja, kako bi se povećala razina svjesnosti i odgovornosti klijenta.

Što njime dobivate?

Dvodnevni trening dat će vam stručna znanja iz područja coachinga, perspektivu primjene NLP vještina i pretpostavki u coaching profesiji i coaching procesu, iskustvo coachinga (u ulozi klijenta i coacha) te stručnu superviziju i feedback voditeljica.

Za one koji budu željeli upotpuniti svoju NLP kompetenciju još jednim certifikatom – onom NLP COACHA, organizirat ćemo ispitni modul naknadno, a prema unaprijed definiranim i objavljenim kriterijima.

Trajanje: dva dana (16 sati)

Za sve NLP majstore koji žele dobiti diplomu NLPcoacha organiziramo naknadno certifikacijski postupak.

Teme treninga

  • Definicija coachinga
  • Proces coachinga – dizajn i sadržaj
  • Dizajn coaching seanse
  • Upravljanje stanjima klijenta kroz vizualno i auditivno sidrenje
  • Follow up sastanci i plan za trajnu promjenu
  • Primjena coachinga u raznim kontekstima